Klara 30 år - MATPAKET TILL FAMILJ I UKRAINA

Ge en gåva
Skapad av:
Klara Lönnberg
Date:
10 februari 2024
Samlar in till:
Läkarmissionens viktiga arbete

Klara 30 år - MATPAKET TILL FAMILJ I UKRAINA

Kriget i Ukraina har pågått i snart två år. Till vårt barncenter CCC i Lviv, kommer dagligen utsatta barn, vars familjer fått fly kriget.

Även om kriget pågår mer intensivt österut i Ukraina så märks det av i Lviv. Det är upprepade strömavbrott och skyddsrummen fylls när flyglarmen går. Antalet människor som flytt till Lviv från andra delar av landet är stort.

Förutom att tvingas bära sina hemska upplevelser, har barnen och deras familjer även mist allt. Därför är ett matpaket, som delas ut till de mest utsatta familjerna, ett sätt att rädda liv. Matpaketen består av ris, olja, grönsakskonserver och hygienartiklar. På centret får barnen mat, ro att göra läxor och hjälp att bearbeta sina upplevelser från kriget. Och inte minst, de får leka bort sin oro och rädsla för en stund.

Förutom stödet till Lviv så skickar vi lastbilar med sjukvårdsutrustning, filtar och varma kläder till andra ukrainska städer och i Rumänien och Moldavien jobbar vi för att hjälpa familjer på flykt.

Ett matpaket är inte bara mat – det är också ett tecken på hopp för någon som mist allt.Tack för ditt stöd till dem som drabbats av kriget!

Ge en gåva
2 000 kr
40%

Senaste aktivitet

  • Gustav och Lucy Karlsson Zhao Gustav och Lucy Karlsson Zhao gav 300 kr

  • Joel Thunberg Joel Thunberg gav 500 kr

    Grattis!!

  • Johanna Lorin Johanna Lorin gav 200 kr

    Grattis Klara!

  • Linnea Sjöberg Linnea Sjöberg gav 500 kr

  • Therese & Johannes Evenholm Therese & Johannes Evenholm gav 500 kr